23 januari 2014

Sieta Autar is volleerd Estate Planner

Door Gilyan Parker

Na de succesvol afronding van het Grotius-examen kan familierechtadvocate Sieta Autar-Matawlie zich nu met recht Estate Planner noemen.

De gerenommeerde Grotius opleiding belicht Estate planning vanuit nationaal, internationaal, civiel- en fiscaalrechtelijk perspectief.

Estate planning heeft betrekking op advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens. Doel is over het algemeen om dit vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Dit traject is vaak ook interessant voor kleinere vermogens en mensen met een eigen woning.   Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met Siet Autar-Matawlie zelf.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

23 juli 2024

Blijf samen ouders voor je kinderen, ook na een scheiding

"Blijf ook na een scheiding samen ouders voor je kinderen", zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer in een dringende oproep aan alle ouders. Deze boodschap herhaal ik graag in deze weblog.

Lees meer

17 juli 2024

Online mediation in het familierecht

Binnen het familierecht wordt er meer en meer gebruik gemaakt van mediation, waarbij (toekomstige) ex-partners afspraken kunnen maken over bijvoorbeeld de inhoud of wijziging van een ouderschapsplan en de financiële afwikkeling van een huwelijk. Door middel van mediation kan er gekomen worden tot duurzame overeenkomsten.

Lees meer

25 juni 2024

Kindrekening of kinderalimentatie?

Op het moment dat de ouders van een kind hun relatie beëindigen moeten zij afspraken maken over de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van hun kind. Het staat ouders in beginsel vrij om zelf invulling te geven aan deze afspraken. Uitgangspunt is echter wel dat een kind na de beëindiging van de relatie van zijn of haar ouders er niet (financieel) op achteruit gaat.

Lees meer