18 maart 2020

Uw bedrijf in moeilijkheden door het coronavirus? Dit zijn uw mogelijkheden

Door Mechteld van Veen-Oudenaarden

De maatregelen van het kabinet om bedrijven in moeilijkheden te helpen zijn verstrekkend. Toch zal dit niet voor iedereen afdoende zijn. Hoewel iedereen er het beste van probeert te maken, zal het toch niet iedereen lukken om  – in deze financieel moeilijke tijd – het  “hoofd boven water” te houden.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Als gevolg van het coronavirus zullen veel bedrijven in financiële moeilijkheden raken. Crediteurenposities lopen op. Debiteuren zijn niet meer te innen. Hoewel u komende tijd wellicht geen belasting hoeft te betalen, zal dat na de zomer (ongetwijfeld) ingehaald moeten worden. Kortom, liquiditeit is noodzaak, maar moeilijk te verkrijgen.

Welke mogelijkheden zijn er in dat soort gevallen? U kunt onder andere denken aan:

  1. Aanvragen van surseance van betaling
  2. Aanbieden van een crediteurenakkoord
  3. Saneren van (een deel van) de onderneming
  4. Verkopen van (een deel van) de onderneming
  5. Begeleiding in en richting faillissement

Advies: wacht niet te lang

Per onderneming zal moeten worden bekeken wat de beste oplossing is. Wij adviseren u echter om niet te lang te wachten. Hoe eerder er maatregelen worden genomen, hoe sneller de weg naar een financieel gezonde onderneming kan worden ingezet.

Wij staan voor u klaar

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u altijd contact met GMW advocaten opnemen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Mechteld van Veen - Oudenaarden

Mechteld van Veen-Oudenaarden

Advocaat

‘Passie als brandstof, succes als bestemming’

Gerelateerde blogs

Vorige slide
Volgende slide

26 november 2024

Hoe weet je of een onderneming failliet is

Als u zaken gaat doen met een (nieuwe) partij is het altijd goed om te controleren of zo’n onderneming solvabel is of zelfs failliet. Maar hoe kunt u nu precies vaststellen of een onderneming failliet is of dat er een faillissementsaanvraag is gedaan?

Lees meer

Lees meer over

21 november 2024

Zekerheidsrechten in faillissement: het recht van reclame

Het komt vaak voor dat een leverancier zaken levert aan een afnemer, zonder dat de leverancier daarbij verlangt dat er ook direct wordt betaald.

Lees meer

Lees meer over

19 november 2024

Zekerheidsrechten in faillissement: het eigendomsvoorbehoud

Het komt vaak voor dat een leverancier zaken levert aan een afnemer, zonder dat de leverancier daarbij verlangt dat er ook direct wordt betaald.

Lees meer

Lees meer over

9 oktober 2024

WHOA ook te gebruiken door eenmanszaak en VOF

Sinds de invoering ervan, heeft de WHOA zich als succesvolle methode bewezen om bedrijven in financiële problemen te saneren, en zo onnodige faillissementen te voorkomen.

Lees meer

Lees meer over

3 juli 2024

Bescherming personeel bij doorstart uit faillissement

Een faillissementscurator besteedt een groot deel van zijn tijd aan een mogelijke doorstart van een deel van de onderneming. Natuurlijk heeft zijn boedel daar belang bij. Maar ook de doorstartende partij zelf.

Lees meer

Lees meer over
Alle artikelen