18 maart 2020

Uw bedrijf in moeilijkheden door het coronavirus? Dit zijn uw mogelijkheden

Door Mechteld van Veen-Oudenaarden

De maatregelen van het kabinet om bedrijven in moeilijkheden te helpen zijn verstrekkend. Toch zal dit niet voor iedereen afdoende zijn. Hoewel iedereen er het beste van probeert te maken, zal het toch niet iedereen lukken om  – in deze financieel moeilijke tijd – het  “hoofd boven water” te houden.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Als gevolg van het coronavirus zullen veel bedrijven in financiële moeilijkheden raken. Crediteurenposities lopen op. Debiteuren zijn niet meer te innen. Hoewel u komende tijd wellicht geen belasting hoeft te betalen, zal dat na de zomer (ongetwijfeld) ingehaald moeten worden. Kortom, liquiditeit is noodzaak, maar moeilijk te verkrijgen.

Welke mogelijkheden zijn er in dat soort gevallen? U kunt onder andere denken aan:

  1. Aanvragen van surseance van betaling
  2. Aanbieden van een crediteurenakkoord
  3. Saneren van (een deel van) de onderneming
  4. Verkopen van (een deel van) de onderneming
  5. Begeleiding in en richting faillissement

Advies: wacht niet te lang

Per onderneming zal moeten worden bekeken wat de beste oplossing is. Wij adviseren u echter om niet te lang te wachten. Hoe eerder er maatregelen worden genomen, hoe sneller de weg naar een financieel gezonde onderneming kan worden ingezet.

Wij staan voor u klaar

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u altijd contact met GMW advocaten opnemen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Mechteld van Veen-Oudenaarden

Mechteld van Veen-Oudenaarden

Advocaat

Mechteld van Veen-Oudenaarden is begonnen in de advocatuur in Rotterdam waar zij naast het zeerecht ook in contact kwam met het faillissementsrecht.

Gerelateerde blogs

26 oktober 2023

Faillissement Blomsma Print & Sign B.V.

Op 4 oktober 2023 heeft de rechtbank Den Haag het faillissement uitgesproken van de besloten vennootschap BLOMSMA PRINT & SIGN B.V.. Mr A.C.M. Höppener is benoemd tot rechter-commissaris. Mr M.M.E. van Veen-Oudenaarden is aangesteld als curator.

Lees meer

17 oktober 2023

Let op: turboliquidatie aan banden gelegd

De ‘turboliquidatie’ is een betrekkelijk eenvoudige en snelle procedure om een rechtspersoon te beëindigen. Daar komt op 15 november 2023 verandering in.

Lees meer

23 februari 2023

Schuldeiser bij een turboliquidatie, wat nu?

Via een zogeheten turboliquidatie is een onderneming snel geliquideerd wanneer het niet (meer) over activa beschikt.

Lees meer