2 oktober 2008

Antoine de Werd in VPRO-programma over ‘Nahuwelijk’, 5 oktober om 20.15 uur op Ned 2.

Door Gilyan Parker

In de VPRO thema avond van zondag 5 oktober zal o.a. met Antoine de Werd (echtscheidingsspecialist en mediator) worden ingegaan op het ‘nahuwelijk’ (link).

Het nahuwelijk is de relatievorm die ontstaat als ex-echtgenoten ofwel ex-paren na hun huwelijk vanwege kinderen, een zakelijk belang of doordat hun levens vervlochten zijn geraakt, met elkaar verbonden blijven. Deze term is door Djoeke Veeninga in de Nederlandse taal geïntroduceerd. In haar boek met dezelfde titel probeert zij middels interviews met ex-paren en gesprekken met deskundigen een beeld te geven van de ontwikkeling van het nahuwelijk en het nut ervan voor kinderen. In het hoofdstuk ‘De Mediation Advocaten’ komen Antoine de Werd en Hedda Schipper, eveneens echtscheidingsspecialist en mediator, als deskundigen aan het woord over hun ervaringen met mediation bij echtscheidingen. Het boek is in september uitgekomen en in de boekhandel te verkrijgen.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

25 mei 2023

Kinderalimentatie: de juridische vader vs. de biologische vader

In sommige gevallen komt het voor dat de juridische vader niet de biologische vader is. Op grond van de Nederlandse wet is de juridische vader verantwoordelijk voor het betalen van kinderalimentatie.

Lees meer

16 maart 2023

Mag u afzien van partneralimentatie?

Mag u vóór het huwelijk afspraken maken over het afzien van partneralimentatie?

Lees meer

9 maart 2023

Ex-vrouw ontvangt 204.000 euro voor 25 jaar onbetaald huishoudelijk werk

Internationale Vrouwendag was extra bijzonder voor mevrouw Ivana Moral in Spanje.

Lees meer