2 oktober 2008

Antoine de Werd in VPRO-programma over ‘Nahuwelijk’, 5 oktober om 20.15 uur op Ned 2.

Door Gilyan Parker

In de VPRO thema avond van zondag 5 oktober zal o.a. met Antoine de Werd (echtscheidingsspecialist en mediator) worden ingegaan op het ‘nahuwelijk’ (link).

Het nahuwelijk is de relatievorm die ontstaat als ex-echtgenoten ofwel ex-paren na hun huwelijk vanwege kinderen, een zakelijk belang of doordat hun levens vervlochten zijn geraakt, met elkaar verbonden blijven. Deze term is door Djoeke Veeninga in de Nederlandse taal geïntroduceerd. In haar boek met dezelfde titel probeert zij middels interviews met ex-paren en gesprekken met deskundigen een beeld te geven van de ontwikkeling van het nahuwelijk en het nut ervan voor kinderen. In het hoofdstuk ‘De Mediation Advocaten’ komen Antoine de Werd en Hedda Schipper, eveneens echtscheidingsspecialist en mediator, als deskundigen aan het woord over hun ervaringen met mediation bij echtscheidingen. Het boek is in september uitgekomen en in de boekhandel te verkrijgen.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

23 juli 2024

Blijf samen ouders voor je kinderen, ook na een scheiding

"Blijf ook na een scheiding samen ouders voor je kinderen", zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer in een dringende oproep aan alle ouders. Deze boodschap herhaal ik graag in deze weblog.

Lees meer

17 juli 2024

Online mediation in het familierecht

Binnen het familierecht wordt er meer en meer gebruik gemaakt van mediation, waarbij (toekomstige) ex-partners afspraken kunnen maken over bijvoorbeeld de inhoud of wijziging van een ouderschapsplan en de financiële afwikkeling van een huwelijk. Door middel van mediation kan er gekomen worden tot duurzame overeenkomsten.

Lees meer

25 juni 2024

Kindrekening of kinderalimentatie?

Op het moment dat de ouders van een kind hun relatie beëindigen moeten zij afspraken maken over de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van hun kind. Het staat ouders in beginsel vrij om zelf invulling te geven aan deze afspraken. Uitgangspunt is echter wel dat een kind na de beëindiging van de relatie van zijn of haar ouders er niet (financieel) op achteruit gaat.

Lees meer