2 oktober 2008

Antoine de Werd in VPRO-programma over ‘Nahuwelijk’, 5 oktober om 20.15 uur op Ned 2.

Door Gilyan Parker

In de VPRO thema avond van zondag 5 oktober zal o.a. met Antoine de Werd (echtscheidingsspecialist en mediator) worden ingegaan op het ‘nahuwelijk’ (link).

Het nahuwelijk is de relatievorm die ontstaat als ex-echtgenoten ofwel ex-paren na hun huwelijk vanwege kinderen, een zakelijk belang of doordat hun levens vervlochten zijn geraakt, met elkaar verbonden blijven. Deze term is door Djoeke Veeninga in de Nederlandse taal geïntroduceerd. In haar boek met dezelfde titel probeert zij middels interviews met ex-paren en gesprekken met deskundigen een beeld te geven van de ontwikkeling van het nahuwelijk en het nut ervan voor kinderen. In het hoofdstuk ‘De Mediation Advocaten’ komen Antoine de Werd en Hedda Schipper, eveneens echtscheidingsspecialist en mediator, als deskundigen aan het woord over hun ervaringen met mediation bij echtscheidingen. Het boek is in september uitgekomen en in de boekhandel te verkrijgen.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

1 maart 2024

15 jaar ouderschapsplan

Deze maand bestaat het (verplichte) ouderschapsplan maar liefst 15 jaar. Na een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap heeft u er zeker één nodig als u samen minderjarige kinderen heeft. Een ouderschapsplan is ook verplicht wanneer u alleen een relatie heeft gehad en sprake is van gezamenlijk ouderlijk gezag.

Lees meer

25 januari 2024

Welke rechter mag beslissen over de kinderen?

In zaken met een internationaal karakter, moet worden vastgesteld welke rechter rechtsmacht heeft.

Lees meer

16 januari 2024

Indexering kinder- en partneralimentatie 2024

Ieder jaar wordt de kinder- en partneralimentatie verhoogd door de jaarlijkse indexering. Vandaag vertel ik u meer over de indexering van de kinder- en partneralimentatie in 2024.

Lees meer