2 oktober 2008

Antoine de Werd in VPRO-programma over ‘Nahuwelijk’, 5 oktober om 20.15 uur op Ned 2.

Door Gilyan Parker

In de VPRO thema avond van zondag 5 oktober zal o.a. met Antoine de Werd (echtscheidingsspecialist en mediator) worden ingegaan op het ‘nahuwelijk’ (link).

Het nahuwelijk is de relatievorm die ontstaat als ex-echtgenoten ofwel ex-paren na hun huwelijk vanwege kinderen, een zakelijk belang of doordat hun levens vervlochten zijn geraakt, met elkaar verbonden blijven. Deze term is door Djoeke Veeninga in de Nederlandse taal geïntroduceerd. In haar boek met dezelfde titel probeert zij middels interviews met ex-paren en gesprekken met deskundigen een beeld te geven van de ontwikkeling van het nahuwelijk en het nut ervan voor kinderen. In het hoofdstuk ‘De Mediation Advocaten’ komen Antoine de Werd en Hedda Schipper, eveneens echtscheidingsspecialist en mediator, als deskundigen aan het woord over hun ervaringen met mediation bij echtscheidingen. Het boek is in september uitgekomen en in de boekhandel te verkrijgen.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

24 augustus 2023

Alimentatie voor een jong-meerderjarig kind

Moet u ook alimentatie betalen als uw kind meerderjarig is? En zo ja, hoe hoog is die alimentatie? In deze blog wordt kort ingegaan op de alimentatieverplichtingen van de ouders van jongvolwassenen.

Lees meer

3 augustus 2023

Heeft een donor recht op omgang met het kind?

Vooropgesteld hebben niet slechts de juridische ouders van een kind recht op omgang met het kind.

Lees meer

25 juli 2023

Geslachts- en voornaamswijziging

Wat zijn de mogelijkheden tot geslachts- en voornaamswijziging en wanneer moet u daarvoor naar de rechtbank? In deze blog worden de mogelijkheden hiertoe kort besproken.

Lees meer