18 december 2016

GMW advocaten adviseert Bpost bij overname

Door Gilyan Parker

De advocaten van de sectie Arbeid & Pensioen hebben Bpost geadviseerd bij de overname van logistiek dienstverlener DynaGroup.

De aankoop heeft als doel de pakketdivisie van Bpost te versterken met nieuwe en complementaire logistieke know how, en DynaGroup’s groei-platform nog sneller (internationaal) uit te bouwen. Het team van GMW advocaten adviseerde Bpost op het gebied van arbeidsrecht en pensioenrecht.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

26 september 2023

Pensioenontslag

In Nederland komt aan de werknemer een grote mate van ontslagbescherming toe. Een uitzondering op de ontslagbescherming geldt voor de werknemer die de pensioenleeftijd bereikt heeft.

Lees meer

10 augustus 2023

Ontslag met een fiks prijskaartje

In de wet staan verschillende ontslaggronden opgesomd. Een werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen als één van deze gronden, of een combinatie ervan, aanwezig is. Bovendien moet duidelijk zijn dat de werknemer niet kan worden herplaatst binnen de organisatie. Eén van de ontslaggronden uit de wet is de verstoorde arbeidsverhouding.

Lees meer

20 juli 2023

Ontslag op staande voet: de ontslagbrief

Kort voor de zomervakantie heeft de Hoge Raad twee uitspraken gedaan over ontslag op staande voet. Het gaat om de mededelingseis van de dringende reden in de ontslagbrief en over het vorderen van een vergoeding van de op staande voet ontslagen werknemer.

Lees meer