29 januari 2014

Informatieve bijeenkomst Debiteurenbeheer

Door Gilyan Parker

Diverse ondernemers zijn afgelopen dinsdag uitgebreid voorgelicht over de do's and dont's van debiteurenbeheer. Ten kantore van GMW Advocaten gaven Christiaan Mensink (GMW) en Herman Sjoerds (ING) uitleg over respectievelijk de juridische en financiële kanten van oplopende debiteurentermijnen, surseance van betaling of in het ergste geval faillissement bij klanten.

Tijdens de bijeenkomst gingen de beide heren in op vertragingstactieken, uitvluchten en andere omtrekkende bewegingen van slecht betalende klanten. Met verhelderende statistieken werd het betalingsgedrag van Nederlandse ondernemingen in beeld gebracht en toegelicht. De vergelijking met de situatie in andere Europese landen kwam ook aan de orde. Daarnaast werd het ideale inningtraject werd per onderdeel behandeld en getoetst aan de ervaringen van de aanwezigen. De levendige discussie werd afgesloten met een borrel.

Heeft u de bijeenkomst gemist maar wel praktische vragen over dit onderwerp?

Neem dan vrijblijvend contact op met de sectie Ondernemingsrecht.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

24 juli 2024

Een opsteker voor bedrijven!

Onlangs heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Opheffing Verpandingsverboden aangenomen. Deze wet regelt met een kleine aanpassing van art. 3:83 BW dat het niet langer mogelijk is om voor financieringsdoeleinden verpanding van debiteurenvorderingen uit te sluiten.

Lees meer

10 juli 2024

Betwisten van een factuur wegens toerekenbare tekortkoming

Eerder schreef ik een artikel over het innen van facturen. In dit artikel ga ik verder in op het betwisten van de facturen.

Lees meer

14 december 2023

Het incasseren van vorderingen

Hoewel de economie lijkt aan te trekken, blijkt uit de praktijk toch dat veel facturen onbetaald blijven. Mocht dat het geval zijn, dan wilt u natuurlijk snel stappen ondernemen om de vordering geïnd te krijgen.

Lees meer