29 januari 2014

Informatieve bijeenkomst Debiteurenbeheer

Door Gilyan Parker

Diverse ondernemers zijn afgelopen dinsdag uitgebreid voorgelicht over de do's and dont's van debiteurenbeheer. Ten kantore van GMW Advocaten gaven Christiaan Mensink (GMW) en Herman Sjoerds (ING) uitleg over respectievelijk de juridische en financiële kanten van oplopende debiteurentermijnen, surseance van betaling of in het ergste geval faillissement bij klanten.

Tijdens de bijeenkomst gingen de beide heren in op vertragingstactieken, uitvluchten en andere omtrekkende bewegingen van slecht betalende klanten. Met verhelderende statistieken werd het betalingsgedrag van Nederlandse ondernemingen in beeld gebracht en toegelicht. De vergelijking met de situatie in andere Europese landen kwam ook aan de orde. Daarnaast werd het ideale inningtraject werd per onderdeel behandeld en getoetst aan de ervaringen van de aanwezigen. De levendige discussie werd afgesloten met een borrel.

Heeft u de bijeenkomst gemist maar wel praktische vragen over dit onderwerp?

Neem dan vrijblijvend contact op met de sectie Ondernemingsrecht.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

21 september 2023

Wat is een STAK?

Het fenomeen certificering van aandelen zal bij de gemiddelde ondernemer veel vraagtekens opleveren. In deze blog leest u in vogelvlucht de basisprincipes en enkele voor- en nadelen van de Stichting Administratiekantoor (de ‘STAK’).

Lees meer

22 augustus 2023

Uitkoop van minderheids-aandeelhouders

De voordelen, eisen en knelpunten van de geforceerde uitkoop van de laatste 5%.

Lees meer

12 januari 2023

Particuliere of zakelijke borgtocht?

Een geldverstrekker zal bij het verstrekken van leningen nagenoeg altijd zekerheden verlangen. Daarbij kunt u niet alleen denken aan zakelijke zekerheden zoals pandrechten en hypotheekrechten, maar ook aan persoonlijke zekerheden.

Lees meer