24 september 2009

Lezing Actualiteiten Arbeidsrecht

Door GMW advocaten

GMW Advocaten geeft regelmatig in-house lezingen voor cliënten en relaties over juridische onderwerpen.

Voor dinsdag 13 en (vanwege de grote belangstelling) 27 oktober a.s. staat de lezing ‘Actualiteiten Arbeidsrecht’ op de agenda. Arbeidsrechtspecialisten – Godelijn Boonman (partner), Minke Mooijweer en Femke Hut – zullen ingaan op de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht; actuele kennis is immers een absolute ‘must’ in deze turbulente tijden. De lezingen zijn bedoeld voor ondernemers en HR-managers die geïnteresseerd zijn in praktische en creatieve toepassingen van het arbeidsrecht in hun organisatie. Ook u kunt zich voor de lezingen aanmelden door een mail te sturen naar m.ohrlezing@gmw.nl o.v.v. ‘lezing arbeidsrecht’. De ontvangst is vanaf 15.30 uur; de lezingen beginnen om 16.00 uur en duren tot 17.00 uur met aansluitend een borrel.

GMW-advocaten

GMW advocaten

Advocaat

Onze advocaten hebben ieder hun eigen specialistische expertise en ervaring. Wat zij met elkaar delen, is hun gedrevenheid en service gerichte aanpak. Met als doel: de beste oplossing voor onze cliënten bereiken.

Gerelateerde blogs

Vorige slide
Volgende slide

14 oktober 2024

Dossiervorming bij een ontslag

Overal waar mensen samenwerken, kan de werkrelatie door verschillende omstandig­heden verstoord raken. Als een werkgever een arbeidsovereenkomst hierdoor niet lan­ger wil voortzetten, zal de rechter toetsen of er sprake is van een redelijke grond voor beëindiging. Het opgebouwde ontslagdos­sier is dan relevant.

Lees meer

Lees meer over

25 september 2024

Variabele beloning en loondoorbetaling bij ziekte

Tijdens de eerste twee jaar van ziekte heeft een werknemer in de regel recht op doorbetaling van tenminste 70% van het loon. De vraag is welk deel van het loon doorbetaald moet worden, indien een deel van het loon bestaat uit variabele looncomponenten, zoals provisie, een bonus of overwerkvergoeding. Is een werkgever verplicht om deze loonbestanddelen ook door te betalen tijdens ziekte?

Lees meer

Lees meer over

23 september 2024

Loonstop of loonopschorting?

Welke afslag moet u als werkgever nemen? Een zieke werknemer heeft 104 weken recht op loondoorbetaling. De werknemer moet tijdens zijn ziekte wel voldoen aan zijn re-integratieverplichtingen en meewerken aan een spoedig herstel.

Lees meer

Lees meer over

18 september 2024

Actie tegen aantasting reputatie werkgever

De meeste werkgevers nemen in een arbeidsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst een geheimhoudingsbeding op.

Lees meer

Lees meer over

16 september 2024

Help! Is mijn zzp’er een werknemer?

Dat de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht nog springlevend is, blijkt maar weer uit een tweetal uitspraken van eerder deze zomer.

Lees meer

Lees meer over
Alle artikelen