14 juni 2009

Mensink bewindvoerder Stichting Nederlandse Draf- en Rensport

Door Gilyan Parker

Christiaan Mensink is benoemd in de aan Stichting Nederlandse Draf- en Rensport voorlopig verleende surseance van betaling.

De Stichting NDR is “de KNVB” van de draf- en rensport. Een van de oorzaken van de surseance is een verminderde afdracht van weddenschapsgelden door de totalisator. Mensink probeert met het bestuur en zo mogelijk de Ministeries van Justitie, VWS en/of Landbouw tot een akkoord te komen over het redden van de Stichting. Er is een groot maatschappelijk belang mee gemoeid. Bij afhankelijke deelnemers, toeleveranciers en andere aanverwante ondernemingen gaat het om ongeveer 2000 arbeidsplaatsen.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

24 juli 2024

Een opsteker voor bedrijven!

Onlangs heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Opheffing Verpandingsverboden aangenomen. Deze wet regelt met een kleine aanpassing van art. 3:83 BW dat het niet langer mogelijk is om voor financieringsdoeleinden verpanding van debiteurenvorderingen uit te sluiten.

Lees meer

10 juli 2024

Betwisten van een factuur wegens toerekenbare tekortkoming

Eerder schreef ik een artikel over het innen van facturen. In dit artikel ga ik verder in op het betwisten van de facturen.

Lees meer

14 december 2023

Het incasseren van vorderingen

Hoewel de economie lijkt aan te trekken, blijkt uit de praktijk toch dat veel facturen onbetaald blijven. Mocht dat het geval zijn, dan wilt u natuurlijk snel stappen ondernemen om de vordering geïnd te krijgen.

Lees meer