25 oktober 2022

Surseance van betaling voor vennootschappen van de Camptoo-groep

Door Stephanie de Wit

De Rechtbank Den Haag heeft surseance van betaling verleend aan Deelit Ventures B.V., Deelit Ventures IP B.V. en Camptoo NL B.V.  Deze vennootschappen maken onderdeel uit van de Camptoo-groep.

In Camptoo NL zijn de Nederlandse commerciële activiteiten van de Camptoo-groep ondergebracht. Mr. S.M. de Wit (GMW advocaten te Den Haag) is door de rechtbank benoemd tot bewindvoerder.

Camptoo-groep drijft een consumentenplatform voor het op tijdelijke basis huren, verhuren en delen van campers en caravans.

De bewindvoerder onderzoekt de mogelijkheden van instandhouding en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Daarover wordt – samen met de directie – intensief gesproken met binnenlandse en buitenlandse partijen. De komende dagen zal duidelijk moeten worden of daartoe mogelijkheden bestaan.

Crediteuren kunnen hun vorderingen desgewenst aan de bewindvoerder kenbaar maken. De rechtbank heeft een afkoelingsperiode afgekondigd. Gedurende deze periode kunnen leveranciers hun eventuele rechten niet uitoefenen. De bewindvoerder zal zich eerst een beeld moeten vormen van de omvang van de boedel en de rechten die verschillende crediteuren daarop hebben.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen van GMW advocaten:

  • S.M. de Wit
  • M.M.E. van Veen-Oudenaarden
  • J.E.M. van den Bemt

Zij kunnen worden bereikt via faillissementen@gmw.nl

 

 

Stephanie de Wit

Stephanie de Wit

Advocaat/partner

Stephanie is partner bij GMW advocaten en gespecialiseerd in het ondernemings- en insolventierecht.

Gerelateerde blogs

23 februari 2023

Schuldeiser bij een turboliquidatie, wat nu?

Via een zogeheten turboliquidatie is een onderneming snel geliquideerd wanneer het niet (meer) over activa beschikt.

Lees meer

16 januari 2023

Informatie over het faillissement van CamptooNL – januari 2023

In het faillissement van CamptooNL B.V. (CamptooNL) heeft de curator de afgelopen periode veel vragen gekregen van gebruikers (huurders en verhuurders van campers) van het online platform.

Lees meer

9 november 2022

Faillissement Camptoo-Groep: Schade aan camper of caravan

De curator ontvangt veel vragen over schades aan caravans en campers. Bent u verhuurder en heeft uw huurder schade aan uw camper of caravan veroorzaakt? Of bent u huurder en heeft u schade aan de gehuurde camper of caravan veroorzaakt? Leest u dit bericht dan goed door.

Lees meer