30 augustus 2017

8 september 2017: Dag van de Scheiding

Door Judith de Waardt

Op vrijdag 8 september 2017 is de Dag van de Scheiding. Op deze dag kan informatie over scheiding worden ingewonnen bij gespecialiseerde advocaten.

De Dag van de Scheiding is een initiatief van de beroepsvereniging van familierechtadvocaten/scheidingsmediators (vFAS). GMW advocaten doet ook dit jaar mee aan de Dag van de Scheiding en zet haar deuren wijd open. Het advies dat u tijdens een gesprek met een advocaat krijgt, kost u helemaal niets.

Voor wie is de Dag van de Scheiding?

U kunt op de Dag van de Scheiding bij ons niet alleen terecht met vragen op het gebied van echtscheiding, maar ook in geval van verbreking van een relatie (als u niet gehuwd bent). Het kan om u gaan, maar ook om een familielid of bekende. Tijdens een gesprek op het kantoor van GMW advocaten kunt u vragen stellen over de manieren waarop een scheiding kan worden aangepakt, wat er bij scheiding geregeld moet worden en wie u daarbij het beste kan helpen.

Wat zijn zoal de onderwerpen bij een scheiding

Bij een scheiding komt veel kijken. Samen scheiden of ieder voor zich? Procederen, overleggen of via mediation? Hoe om te gaan met kinderen? Wat dient er voor hen geregeld te worden? En dan zijn er nog de vaak grote financiële belangen die met een scheiding gemoeid zijn: kinder- en/of partneralimentatie, verdeling en/of verrekening van vermogen. En natuurlijk pensioen. Of het eigen bedrijf. Wat moet en kan daarmee gebeuren? Een bijzonder onderdeel van onze scheidingspraktijk bestaat uit ondernemers of hun partners.

Waarom rechtsbijstand?

Het is verstandig om een scheiding zo goed mogelijk aan te pakken. Dat kan zijn vanwege de kinderen, het behoud van een relatie voor de toekomst of vanwege financiële redenen. Goede rechtsbijstand is daarbij onontbeerlijk.

Met wie kan u vrijblijvend komen praten?

De in familierecht gespecialiseerde advocaten van GMW advocaten staan u op de Dag van de Scheiding graag te woord om u te helpen. Zij behandelen dagelijks echtscheidingen, zowel nationaal als internationaal. Dat doen zij voor hun cliënten in procedures, als mediator of in alle discretie als adviseur op de achtergrond.

GMW advocaten nodigt u van harte uit voor een kosteloos adviesgesprek van dertig minuten. Wij beantwoorden dan graag al uw vragen op het gebied van scheiden. Laat uw gegevens achter op de site. We helpen u graag.

 

 

Judith de Waardt