19 juni 2020

Uw bedrijf aanpassen aan het nieuwe normaal. Hoe doet u dat?

Door GMW lawyers

In een aantal maanden is de wereld zoals we die kenden veranderd. Bedrijven voelen zich genoodzaakt om een manier vinden om in dit 'nieuwe normaal' te opereren en winstgevend te blijven.

Veel bedrijven hebben daarom behoefte aan aanpassing.

Maar hoe creëer je wendbaarheid binnen een bestaande organisatie? Onze experts delen enkele tips die u wellicht aan het denken zetten.

Een agile organisatie

Een agile organisatie is gebouwd op een stabiele structuur. Wanneer er verandering nodig is, biedt deze sterke basis de mogelijkheid tot snel aanpassen. Bij een dreiging of kans, kan er dan snel gereageerd worden.

Overweeg of uw huidige bedrijfsstructuur nog steeds past bij de behoeften van uw bedrijf. Vormen de bestaande commerciële contracten nog steeds een goede basis om relaties op te bouwen? Komen de algemene voorwaarden overeen met de huidige capaciteit van de onderneming?

Bekijk uw financiële situatie ook kritisch. Hoelang kan uw bedrijf de bedrijfskosten blijven betalen? Verschillende oplossingen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijf goed blijft draaien; van striktere incasso’s tot selectieve betaling van crediteuren. Wanneer dit onvoldoende is, kan een reorganisatie, herstructurering, doorstart of het aanbieden van een crediteurenakkoord helpen om een ​​faillissement te voorkomen.

Wilt u advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf, dan kunnen onze experts op het gebied van bedrijfs- en insolventierecht u helpen dit uit te werken.

Flexibel personeel

Het is belangrijk dat u snel kunt reageren op veranderingen. Vergeet hierbij uw personeel niet. Begin op tijd met reorganiseren, minimaliseer uw vaste personeelsbestand en maximaliseer uw flexibele pool. Bekijk uw arbeidsovereenkomsten en voorwaarden kritisch. Deze overeenkomsten zijn belangrijk wanneer u als werkgever wilt bepalen welke acties u kunt ondernemen. Bevatten uw contracten bijvoorbeeld een eenzijdige wijzigingsclausule? Met een dergelijke clausule kunt u de arbeidsomstandigheden, zoals locatie of werktijden, indien nodig wijzigen. Kunt u de reiskostenvergoeding of leaseauto’s bijvoorbeeld tijdelijk opschorten omdat werknemers vanuit huis werken?

Als u ontslag overweegt, bereken dan vooraf de kosten die gemaakt zullen worden voor transitievergoeding, vertrek- en / of schikkingsovereenkomsten. Houd er rekening mee dat voor bedrijven die door de coronacrisis met een omzetdaling worden geconfronteerd, de regering tot zes maanden lang tot 90% van het personeelsloon zal betalen via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Vergeet bovendien niet uw opties met betrekking tot pensioen. De pensioenovereenkomst kan een mogelijkheid bieden om de werkgeversbijdrage tijdelijk te verlagen of te beëindigen, of om de hele pensioenregeling te verlagen of te wijzigen. De NOW-regeling biedt een extra subsidie ​​van 30% bovenop het loon waarmee werkgeverslasten met betrekking tot onder meer pensioenen door de overheid worden vergoed. Ons team van experts op het gebied van arbeids- en pensioenrecht kunnen u helpen uw personeelsbestand te optimaliseren en te reorganiseren. Zij hebben de kennis en de ervaring in huis om u om u goed te begeleiden.

Vragen? Verdere informatie?

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten. Wij helpen u graag verder.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op IamExpat.

 

GMW lawyers

Gerelateerde blogs

23 mei 2024

Hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Heeft u te maken met een (dreigend) arbeidsconflict? Schakel op tijd hulp in voor advies. In elke werkomgeving kan een arbeidsconflict ontstaan. Meestal kan zo’n conflict onderling opgelost worden, soms is dit helaas niet mogelijk.

Lees meer

21 mei 2024

Onderzoek bij ongewenst gedrag op de werkvloer

Fysieke aanvallen, (seksuele) intimidatie, verbaal geweld, maar ook ongepaste op­merkingen: het is ongewenst gedrag op de werkvloer.

Lees meer

13 mei 2024

Werkgeversaansprakelijkheid bij een burn-out?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo ook op het werk: werkgeversaansprakelijkheid ligt al snel op de loer. Een te hoge werkdruk, inademing van gevaarlijke stoffen of fysieke overbelasting. Werknemers kunnen op verschillende manieren letsel oplopen tijdens werktijd. Wat nu als een werknemer u aansprakelijk stelt voor een burn-out?

Lees meer