Bedrijfsongevallen

Wanneer een werknemer schade lijdt als gevolg van zijn werkzaamheden, is de werkgever in beginsel aansprakelijk, op grond van de artikelen 7:658 en 7:611 BW.

Dit is alleen anders als de werkgever kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van waarschuwingsborden, het geven van instructies of het creëren van een veilige werkomgeving.

Bedrijfsongevallen en beroepsziekten

Er bestaat een onderscheid tussen ongelukken die tijdens de arbeid plaatsvinden en zogeheten beroepsziekten die ontstaan door het uitvoeren van werkzaamheden voor een bepaalde periode. Bij een bedrijfsongeval, zoals een ongeluk met een machine, is meestal snel duidelijk dat het letsel arbeid gerelateerd is. Bij ziekten die mogelijkerwijs ontstaan zijn door de arbeid is dit ingewikkelder. Zo is een burn-out vaak ook gerelateerd aan de privésituatie en kunnen nek- of rugklachten zowel door werk als sporten ontstaan. Het is daarom van belang goed in kaart te brengen wat de werkelijke oorzaak van de schade is.

Verder is het goed om te vermelden dat een werkgever ook aansprakelijk gehouden kan worden voor schade ontstaan in het verleden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij asbestziekten of lichamelijke klachten die zich pas in een later stadium openbaren.

Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands, Engels en Turks.
 
Meer letselschade-gerelateerde informatie >

Advocaten

Vorige slide
Volgende slide
Glenn Kerver

Glenn Kerver

Aansprakelijkheidrecht, Huurrecht, Letselschade, Vastgoedrecht Lees meer over deze advocaat
Peter van Eijk

Peter van Eijk

Aansprakelijkheidrecht, Letselschade Lees meer over deze advocaat
Seliz Demirci

Seliz Demirci

Aansprakelijkheidrecht, Arbeidsrecht, Letselschade Lees meer over deze advocaat
Alle advocaten

Op zoek naar een letselschade advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw letselschade en aansprakelijkheid kwesties.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vindt u dit ook interessant

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

Lees meer over

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer

Lees meer over

18 juli 2018

Aansprakelijkheid bij een whiplash; de 7 meest gestelde vragen

De whiplash is één van de meest voorkomende letselvormen bij verkeersongevallen. Helaas leidt het vaststellen van de aansprakelijkheid bij een whiplash vaak tot een lange en ingewikkelde rechtsstrijd.

Lees meer

Lees meer over