23 september 2013

Godelijn Boonman bestuurslid ACCESS

Door Gilyan Parker

Het bestuur van ACCESS heeft GMW-partner Godelijn Boonman verwelkomd als nieuw bestuurslid, en verheugt zich op haar enthousiasme en haar ervaring in de ondersteuning van de expatgemeenschap.

Godelijn is zelf opgegroeid in het buitenland en kan zich goed met expats identificeren.

Al meer dan 20 jaar richt Godelijn zich volledig op arbeidsrecht, waarbij internationaal arbeidsrecht in haar praktijk een steeds grotere rol is gaan spelen. Godelijn adviseert en procedeert voor zowel nationale als internationale bedrijven, organisaties en ambassades.
ACCESS, opgericht in 1986, is een unieke non-profit organisatie die de behoeften en de belangen van de internationale gemeenschap in Nederland dient. GMW Advocaten werkt al langer samen met ACCESS voor The Legal Expat Desk. ACCESS werkt met toegewijde vrijwilligers die een schat aan culturele verscheidenheid en taalkundige vaardigheid vertegenwoordigen. Zij bieden expats onder meer:

  • Informatie, raad en daad bij het regelen, leven en werken in Nederland.
  • Bevorderding van contacten en welzijn van expats, en begrip voor de internationale gemeenschap.
  • Een bijdrage aan de ontwikkeling van de internationale gemeenschap door  training en opleiding.
  • Een brug tussen lokale en internationale gemeenschappen.

Het bestuur van ACCESS bestaat verder uit Dr. Gary Hays (voorzitter), M. Kiri Kikis (vice-voorzitter); Imanda Wapenaar (secretaris); Jessie Rodell, Willemijn van Oppen, Koosje Ploegmakers (als leden); M. Leon Merkun en Marleen Zuijderhout (als adviseurs). Hun profiel kun je hier vinden.

Voor meer informatie: communications@access-nl.org of 070 345 1700.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

8 juli 2024

Oei-foei-doei-beleid

In personeelshandboeken kom ik regelmatig tegen dat een derde waarschuwing, automatisch leidt tot ontslag op staande voet. In terminologie van honkbal heet dit wel een three strikes you’re out beleid. Een werkgever uit Eindhoven noemde dit een oei-foei-doei-beleid.

Lees meer

1 juli 2024

Ernstig verwijtbaar handelen door werkgever wegens schending re-integratieverplichtingen

De werkgever kan de rechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden op grond van een verstoorde arbeidsverhouding.

Lees meer

26 juni 2024

Oprichting en erkenning ondernemingsraad afdwingen

Bijna één derde van de ondernemingen met meer dan 50 werknemers heeft geen ondernemingsraad (OR).

Lees meer