18 november 2012

Lezing Arbeidsrecht bij GMW Advocaten

Door Gilyan Parker

GMW Advocaten geeft regelmatig in-house lezingen voor cliënten en relaties over juridische onderwerpen.

Voor dinsdag 20 november a.s. staat de lezing ‘Actualiteiten Arbeidsrecht’ op de agenda.

Arbeidsrechtspecialisten Koen Vermeulen en Lis van Engelen zullen ingaan op de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, waarbij de focus ligt op ‘ontslag op staande voet’ en ‘eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden’. Godelijn Boonman, partner bij GMW Advocaten, neemt de inleiding voor haar rekening. De lezingen zijn bedoeld voor ondernemers en HR-managers die geïnteresseerd zijn in praktische en creatieve toepassingen van het arbeidsrecht in hun organisatie.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

11 april 2024

Grenzen aan meningsuiting in de arbeidsrelatie

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen, corona, de verkiezingsuitslag. Enkele voorbeelden van maatschappelijke kwesties die kunnen leiden tot heftige emoties van werknemers en stevige uitlatingen op de werkvloer en via social media.

Lees meer

9 april 2024

Ontslagbescherming voor klokkenluiders: geen onzin!

Klokkenluiders worden daadwerkelijk beschermd tegen ontslag. Wat betekent dit in de praktijk?

Lees meer

4 april 2024

Bonus: een gunst of een recht?

In de arbeidsovereenkomst of bonusrege­ling staat vaak opgenomen dat de werkge­ver bepaalt of een werknemer recht heeft op een bonus. Dit wordt ook wel de ‘discre-tionaire bevoegdheid’ genoemd. Hoe vrij is de werkgever om een bonus al dan niet uit te betalen? En kan er voor een werknemer een recht op een bonus ontstaan?

Lees meer