2 november 2008
Één van uw werknemers disfunctioneert en belast daarmee collega’s en het management…wat nu?
Het aanpakken van onvoldoende functioneren of ongewenst gedrag van een werknemer begint bij een gedegen dossieropbouw. Alleen met een goed dossier kunt u met vertrouwen een werknemer op functioneren of gedrag aanspreken. En kunnen (ontslag)kosten worden bespaard. Dossieropbouw is essentieel binnen een professionele organisatie. GMW Advocaten nodigt u uit voor een lezing waarin u wegwijs wordt gemaakt op het terrein van dossiervorming. Het proces van dossieropbouw wordt besproken, waarbij aandacht zal worden besteed aan de inhoud van de arbeidsovereenkomst en de mogelijkheid tot wijziging daarvan. Daarnaast zullen richtlijnen worden gegeven voor de aanpak van onvoldoende functioneren. Tot slot zal de uiterste maatregel van ontslag aan de orde komen. De lezing wordt gegeven door Godelijn Boonman en Koen Vermeulen, respectievelijk partner en senior advocaat bij GMW Advocaten en beiden gespecialiseerd in het arbeidsrecht. U krijgt ruim de gelegenheid om met de advocaten van de sectie arbeidsrecht van gedachten te wisselen. Uiteraard kunt u een zakelijke relatie meenemen. Voor wie: HR-directeuren/-managers en P&O Adviseurs Datum: Dinsdag 25 november 2008 Tijd: Ontvangst vanaf 16.30 uur; lezing 17.00–18.00 uur met aansluitend een borrel Locatie: GMW Advocaten, Scheveningseweg 52 te Den Haag U kunt zich aanmelden dooreen e-mail te sturen naar Merel Ohr, m.ohr@gmw.nl. De eerste 40 aanmeldingen worden gehonoreerd.
18 mei 2023
Regelmatig doet zich de vraag voor of een uitlener ter beschikking gestelde werknemers – uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers – kan verbieden om bij een inlener in dienst te treden.
Lees meer10 mei 2023
Het is bekend: “Europa” ziet het recht op vier weken doorbetaalde vakantie als een grondrecht. Al jarenlang benadrukt het Hof van Justitie van de EU dit zogeheten wezenlijke beginsel van sociaal recht in de rechtspraak.
Lees meer18 april 2023
Sinds 1 augustus 2022 mogen organisaties de kosten van bepaalde opleidingen en scholing niet meer door middel van een studiekostenbeding in rekening brengen bij medewerkers.
Lees meer