2 november 2008

Lezing bij GMW Advocaten: “Dossieropbouw: het levert wat op!”

Door GMW advocaten

Één van uw werknemers disfunctioneert en belast daarmee collega’s en het management…wat nu?

Het aanpakken van onvoldoende functioneren of ongewenst gedrag van een werknemer begint bij een gedegen dossieropbouw. Alleen met een goed dossier kunt u met vertrouwen een werknemer op functioneren of gedrag aanspreken. En kunnen (ontslag)kosten worden bespaard. Dossieropbouw is essentieel binnen een professionele organisatie. GMW Advocaten nodigt u uit voor een lezing waarin u wegwijs wordt gemaakt op het terrein van dossiervorming. Het proces van dossieropbouw wordt besproken, waarbij aandacht zal worden besteed aan de inhoud van de arbeidsovereenkomst en de mogelijkheid tot wijziging daarvan. Daarnaast zullen richtlijnen worden gegeven voor de aanpak van onvoldoende functioneren. Tot slot zal de uiterste maatregel van ontslag aan de orde komen. De lezing wordt gegeven door Godelijn Boonman en Koen Vermeulen, respectievelijk partner en senior advocaat bij GMW Advocaten en beiden gespecialiseerd in het arbeidsrecht. U krijgt ruim de gelegenheid om met de advocaten van de sectie arbeidsrecht van gedachten te wisselen. Uiteraard kunt u een zakelijke relatie meenemen. Voor wie: HR-directeuren/-managers en P&O Adviseurs Datum: Dinsdag 25 november 2008 Tijd: Ontvangst vanaf 16.30 uur; lezing 17.00–18.00 uur met aansluitend een borrel Locatie: GMW Advocaten, Scheveningseweg 52 te Den Haag U kunt zich aanmelden dooreen e-mail te sturen naar Merel Ohr, m.ohr@gmw.nl. De eerste 40 aanmeldingen worden gehonoreerd.

GMW-advocaten

GMW advocaten

Advocaat

Onze advocaten hebben ieder hun eigen specialistische expertise en ervaring. Wat zij met elkaar delen, is hun gedrevenheid en service gerichte aanpak. Met als doel: de beste oplossing voor onze cliënten bereiken.

Gerelateerde blogs

Vorige slide
Volgende slide

14 oktober 2024

Dossiervorming bij een ontslag

Overal waar mensen samenwerken, kan de werkrelatie door verschillende omstandig­heden verstoord raken. Als een werkgever een arbeidsovereenkomst hierdoor niet lan­ger wil voortzetten, zal de rechter toetsen of er sprake is van een redelijke grond voor beëindiging. Het opgebouwde ontslagdos­sier is dan relevant.

Lees meer

Lees meer over

25 september 2024

Variabele beloning en loondoorbetaling bij ziekte

Tijdens de eerste twee jaar van ziekte heeft een werknemer in de regel recht op doorbetaling van tenminste 70% van het loon. De vraag is welk deel van het loon doorbetaald moet worden, indien een deel van het loon bestaat uit variabele looncomponenten, zoals provisie, een bonus of overwerkvergoeding. Is een werkgever verplicht om deze loonbestanddelen ook door te betalen tijdens ziekte?

Lees meer

Lees meer over

23 september 2024

Loonstop of loonopschorting?

Welke afslag moet u als werkgever nemen? Een zieke werknemer heeft 104 weken recht op loondoorbetaling. De werknemer moet tijdens zijn ziekte wel voldoen aan zijn re-integratieverplichtingen en meewerken aan een spoedig herstel.

Lees meer

Lees meer over

18 september 2024

Actie tegen aantasting reputatie werkgever

De meeste werkgevers nemen in een arbeidsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst een geheimhoudingsbeding op.

Lees meer

Lees meer over

16 september 2024

Help! Is mijn zzp’er een werknemer?

Dat de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht nog springlevend is, blijkt maar weer uit een tweetal uitspraken van eerder deze zomer.

Lees meer

Lees meer over
Alle artikelen