1 oktober 2014

Webinar ‘Ontslag op staande voet’

Door Gilyan Parker

Snel even bijgepraat worden over ontslag op staande voet? Koen Vermeulen geeft op 9 oktober 2014 een webinar bij Law at Web.

Tijdens deze cursus komen de do’s and don’ts van ontslag op staande voet aan de orde. Koen Vermeulen bespreekt o.a. de wettelijke vereisten voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet, staat stil bij de eis aan de werkgever om onverwijld te handelen en zal een overzicht geven van de dringende redenen en vuistregels daarbij. Ook de rol van persoonlijke omstandigheden van de werknemer bij een ontslag op staande voet komt aan de orde, evenals de procedurele kant (hoor en wederhoor) en procedurele complicaties. Tot slot gaat Koen in op de rol van ontslag op staande voet in het aankomende ontslagrecht. Het webinar start om 15:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Ga naar de website van Law at Web.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

8 juli 2024

Oei-foei-doei-beleid

In personeelshandboeken kom ik regelmatig tegen dat een derde waarschuwing, automatisch leidt tot ontslag op staande voet. In terminologie van honkbal heet dit wel een three strikes you’re out beleid. Een werkgever uit Eindhoven noemde dit een oei-foei-doei-beleid.

Lees meer

1 juli 2024

Ernstig verwijtbaar handelen door werkgever wegens schending re-integratieverplichtingen

De werkgever kan de rechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden op grond van een verstoorde arbeidsverhouding.

Lees meer

26 juni 2024

Oprichting en erkenning ondernemingsraad afdwingen

Bijna één derde van de ondernemingen met meer dan 50 werknemers heeft geen ondernemingsraad (OR).

Lees meer