Intellectueel eigendom

Wie een creatief idee heeft ontwikkeld, wil niet dat anderen dat zomaar kunnen gebruiken. Of erger nog: ermee aan de haal gaan.

Een merk, boek, softwareprogramma, foto, tekening, muziekstuk zijn voorbeelden van eigen creaties, waarover u zelf wilt beslissen of en hoe u die verkoopt. De maker heeft immers het exclusieve recht zijn creatie te verveelvoudigen, te gebruiken en/of te gelde te maken.

Deze intellectuele eigendommen worden wettelijke beschermd in de vorm van auteursrechten, merkenrechten, handelsnamen, bedrijfsgeheimen (know-how) of octrooien. Met deze intellectuele eigendomsrechten kunnen makers hun creaties beschermen, en anderen verbieden om die creaties, of daar sterk op lijkende creaties, te gebruiken of te verkopen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

GMW advocaten adviseert makers hoe zij hun creaties kunnen beschermen. Bijvoorbeeld door de merken of uitvindingen te registeren, of met derde partijen een licentieovereenkomst te sluiten. Daarnaast treden wij voor makers op tegen ongeoorloofd gebruik van hun creaties (inbreuken). Vaak is dat het instellen van een vordering tot het staken van het ongeoorloofde gebruik en/of het uit de markt of offline halen van de inbreukmakende producten. Al dan niet gepaard gaande met een vordering tot schadevergoeding of een boete. Ook partijen die geconfronteerd worden met een claim wegens inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, staan wij bij.

GMW advocaten adviseert en procedeert onder andere over de volgende onderwerpen:

Wij helpen u graag

Wilt u advies of heeft u een juridische vraag? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie over ondernemingsrecht>

Advocaten

Christiaan Mensink

Christiaan Mensink

Lees meer over deze advocaat

Op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw ondernemingsrecht kwesties en zakelijke geschillen.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.