De positie van stiefkinderen in het erfrecht (deel II)
In vervolg op mijn eerdere weblog over de positie van stiefkinderen in het erfrecht houd ik de bijzondere regeling over de legitieme portie in verband met stiefkinderen tegen het licht.
Advocaat
Erfrecht
Familierecht
Master Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden
Master Kunst- en Cultuurwetenschappen, Universiteit Utrecht
Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht
Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (aspirant-lid)
“Netherlands: Family Laws and Regulations 2021”,
D.G. Bertsch, M. Groenleer & T.P. Sarneel, International Comparative Legal Guide, augustus 2020.
Nederlands
Engels
Thijs Sarneel is gespecialiseerd in het familierecht en het erfrecht.
Thijs is zowel advocaat als echtscheidingsmediator. In zijn familierechtpraktijk bemiddelt, onderhandelt en procedeert Thijs veelal namens ondernemers en expats (en/of hun partners). Daarbij ligt de nadruk in zijn praktijk op complexe vermogensafwikkelingen, zoals de verdeling en verrekening van vastgoed, aandelen en ondernemingen en andere financiële kwesties. Binnen het erfrecht houdt Thijs zich bezig met de afwikkeling van testamenten en de verdeling van nalatenschappen en familiebedrijven.
Zowel binnen als buiten de rechtszaal hanteert Thijs een analytische en doelgerichte strategie. Cliënten waarderen Thijs om zijn heldere communicatie en duidelijke aanpak.
Rechtsgebiedenregister Nederlandse orde van advocaten
Thijs Sarneel is aspirant-lid van de vFAS (Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). Daarnaast heeft hij het volgende rechtsgebied in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:
Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
In vervolg op mijn eerdere weblog over de positie van stiefkinderen in het erfrecht houd ik de bijzondere regeling over de legitieme portie in verband met stiefkinderen tegen het licht.
Mede door het toegenomen aantal echtscheidingen komen steeds vaker ‘samengestelde gezinnen’ voor, waardoor erfgenamen en executeurs bij het regelen en verdelen van de erfenis te maken krijgen met stiefkinderen en stiefouders.
Indien een erfgenaam voor het overlijden al een schenking heeft ontvangen, kan dit van invloed zijn op de verdeling van de erfenis.