Bent u erfgenaam in een nalatenschap, heeft u de taak op zich genomen als executeur een erfenis af te handelen of komt u er met de andere erfgenamen onderling niet uit hoe een erfenis verdeeld moet worden?
Onze erfrechtadvocaten helpen u graag. Wij kunnen u adviseren en bijstaan bij het aanvaarden of verwerpen van een erfenis, wanneer er geschillen zijn tussen erfgenamen of met executeurs, bij het vaststellen en opeisen van legaten en legitieme porties, en in andere situaties waarbij deskundig advies van een erfrechtspecialist gewenst of nodig is.
Ons doel is altijd een oplossing te vinden voor het probleem waar u tegenaan loopt. Dat kan door het geven van advies op de achtergrond, maar ook door bemiddeling, onderhandeling, en waar het moet door te procederen bij de rechtbank. Is expertise nodig buiten ons vakgebied, beschikken wij over een groot netwerk van deskundigen zoals notarissen, fiscalisten en taxateurs, maar ook bijvoorbeeld vakgenoten in het buitenland.
Het afwikkelen van een erfenis is niet altijd een eenvoudige klus. Het erfrecht is een specialistisch rechtsgebied met vele eigen en bijzondere regels. In 2003 is ‘het nieuwe erfrecht’ ingevoerd, waarbij de wetgever heeft gekozen voor een wettelijk systeem dat dicht lag bij wat al in veel testamenten werd opgenomen.
Meer dan voorheen zien wij dat erfrechtelijke zaken complexer worden door een toename van samengestelde gezinnen. De aanwezigheid van stief- en bonusouders en –kinderen, en ook halfbroers en –zussen zorgt, bedoeld en onbedoeld, voor minder eenduidige verhoudingen bij het afwikkelen en verdelen van erfenissen.
Download hier onze gratis whitepaper en ontvang antwoord op 7 veelvoorkomende problemen bij de verdeling van een erfenis..
Onze sectie Familie & Erfenis is één van de grootste van Nederland. Onze advocaten hebben veel ervaring en zijn hoog gekwalificeerd. Wij zijn betrokken en hebben oog voor uw belangen.
Wilt u deskundig advies? Vul het formulier in of bel ons op 070-3615048
"*" geeft vereiste velden aan
"We hebben Sieta Autar-Matawlie gevraagd om ons te ondersteunen bij het afwikkelen van een kwestie rondom een erfenis. We zijn erg tevreden over haar. Sieta is deskundig, empathisch en zakelijk. Ze kan goed luisteren en vertaald dat in concrete plannen."
Google review
Erfrecht
“GMW advocaten heeft voor ons op kundige en succesvolle wijze hoger beroep aangetekend. Het voortraject was helder en feitelijk, erg prettig. GMW is een aanrader!”
Google review
"GMW Advocaten heeft mij uistekend bijgestaan inzake een familierechtelijke kwestie. Vlotte response, nononense houding, proactieve communicatie. Aan te raden!"
Google review
Familierecht
"Inzake een geschil in de afwikkeling van een nalatenschap is mijn familie in de procedure en tijdens het proces bijgestaan door Mr. Autar-Matawlie. Wij zijn zeer tevreden over het onderlinge contact en het in overleg bepalen van de te varen koers. Daarbij is de uitstekende vakkennis van Mr. Autar-Matawlie het solide fundament geweest waarop we uiteindelijk de zeer vervelende zaak met een rechtvaardig resultaat hebben kunnen afsluiten."
Google review
Erfrecht
20 september 2022
Hertrouwen van de langstlevende ouder; wat betekent dit voor de erfenis?
Als er geen testament is opgesteld, is de wettelijke verdeling op de erfenis van toepassing.
Lees meer
Lees meer over14 juni 2022
Een verblijvingsbeding in een samenlevingscontract: wat u als samenwoner erfrechtelijk gezien in ieder geval kan regelen
Anders dan bij gehuwde mensen, kent het Nederlandse wetboek amper regels voor samenwoners.
Lees meer
Lees meer over19 april 2022
Erfenis (beneficiair of zuiver) aanvaarden of toch verwerpen?
Een erflater kan bij testament erfgenamen benoemen. Indien er geen testament is, geldt de wettelijke verdeling. Wat te doen als erfgenaam indien erflater is overleden? De erfenis (nalatenschap) aanvaarden of verwerpen?
Lees meer
Lees meer over29 maart 2022
Erfbelasting en Schenkbelasting: Wat zijn de tarieven en vrijstellingen voor 2022?
Wat zijn de tarieven en vrijstellingen voor 2022? Indien men een erfenis ontvangt, dan krijgt men over het algemeen te maken met het voldoen van erfbelasting.
Lees meer
Lees meer over18 januari 2022
Microsoft verleent toegang tot de digitale accounts van overledenen
Microsoft verleent toegang tot de digitale accounts van overledenen. Wanneer kan u als erfgename hier aanspraak op maken? U leest het in deze blog.
Lees meer
Lees meer over12 november 2021
Gerechtelijke vaststelling vaderschap na overlijden. Hoe werkt het precies?
Wat indien de biologische vader van een kind, het kind niet heeft erkend en de vader inmiddels is overleden? Heeft het kind dan aanspraak op een erfenis?
Lees meer
Lees meer over11 juni 2021
18 juni 2021: Dag van het Erfrecht
Op vrijdag 18 juni 2021 is de Dag van het Erfrecht. Op deze dag kunt u bij gespecialiseerde advocaten informatie inwinnen over het erfrecht.
Lees meer
Lees meer over5 maart 2021
Artikel AD: Erfgenaam? Let op: ook schulden horen bij een erfenis!
Bij een erfenis denken veel mensen aan het erven van geld of vastgoed. Maar wat nogal eens vergeten wordt, is dat ook schulden van de overledene bij de erfenis horen. Hoe werkt dat precies en kun je een erfenis met schulden ook weigeren?
Lees meer
Lees meer over27 januari 2021
Hoe moet worden bepaald wat er met de as van een overledene gebeurt?
Nabestaanden kunnen nog weleens twisten over de vraag wat er met de as van de overledene moet gebeuren.
Lees meer
Lees meer over