Marieke MorshuisMarieke Morshuis heeft een grote en diverse erfrechtpraktijk. Vanwege haar gespecialiseerde kennis op het gebied van erfrecht wordt Marieke ingeschakeld door notarissen, collega-advocaten, executeurs en erfgenamen uit heel Nederland. Tevens is Marieke al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het behandelen van complexe echtscheidingszaken en adviseert en procedeert zij over de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, het verdelen van de gemeenschap van goederen en over alimentatie.

Marieke adviseert en procedeert over juridische complexe erfrechtelijke kwesties waarbij onderwerpen als de vereffening van een nalatenschap, vruchtgebruik, verdeling en afwikkeling van een nalatenschap, bevoegdheden en ontslag van de executeur, vaststellen van de legitieme portie, maar bijvoorbeeld ook het verkrijgen van informatie over de nalatenschap, tot de dagelijkse praktijk behoort.

Voor erfrechtzaken met een internationaal karakter kunt u eveneens bij haar terecht. Het internationale element kan zowel gelegen zijn in de nationaliteit van de cliënt als in het feit dat een nationale cliënt bezittingen heeft in het buitenland. Ook geeft Marieke regelmatig lezingen bij grote internationale organisaties. Marieke is zeer betrokken, haar praktijk kenmerkt zich door een oplossingsgerichte en pragmatische benadering.

Bekijk CV