Pensioenontslag
In Nederland komt aan de werknemer een grote mate van ontslagbescherming toe. Een uitzondering op de ontslagbescherming geldt voor de werknemer die de pensioenleeftijd bereikt heeft.
Advocaat
Arbeidsrecht
Medezeggenschapsrecht
Rechten, Vrije Universiteit Amsterdam
Nederlands
Engels
Mark is gespecialiseerd in het arbeidsrecht.
Mark heeft meer dan 14 jaar ervaring met zowel individueel als collectief arbeidsrecht. In zijn praktijk staat hij in het bijzonder internationale ondernemingen en (internationale) bestuurders bij.
Mark begon zijn loopbaan in de advocatuur waarna hij verdere ervaring opdeed als advocaat in loondienst bij (beursgenoteerde) financiële instellingen. Hij adviseerde onder andere over reorganisaties, medezeggenschap en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden bij fusies en overnames. Ook adviseerde en procedeerde hij over ingewikkelde beëindigingskwesties, zoals van statutair bestuurders, aandelenopties en billijke vergoedingen.
Mark houdt van snel schakelen, praktische oplossingen en kort en bondige communicatie. Mark combineert dat met juridisch inhoudelijke kwaliteit – hetgeen onder meer blijkt uit het feit dat hij de specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht cum laude heeft afgerond. “Met een overzichtelijk stappenplan is een cliënt vaak meer geholpen dan met ellenlange juridische verhandelingen”, alsdus Mark.
In Nederland komt aan de werknemer een grote mate van ontslagbescherming toe. Een uitzondering op de ontslagbescherming geldt voor de werknemer die de pensioenleeftijd bereikt heeft.
In de wet staan verschillende ontslaggronden opgesomd. Een werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen als één van deze gronden, of een combinatie ervan, aanwezig is. Bovendien moet duidelijk zijn dat de werknemer niet kan worden herplaatst binnen de organisatie. Eén van de ontslaggronden uit de wet is de verstoorde arbeidsverhouding.
Kort voor de zomervakantie heeft de Hoge Raad twee uitspraken gedaan over ontslag op staande voet. Het gaat om de mededelingseis van de dringende reden in de ontslagbrief en over het vorderen van een vergoeding van de op staande voet ontslagen werknemer.