Medezeggenschap

Reorganiseren, collectief ontslag, salaris of vakantie inleveren, afschaffen bonusregeling, wijziging pensioenregeling: allemaal mogelijke maatregelen van werkgevers vanwege een economische noodzaak.

Maatregelen die vrijwel steeds in overleg met vakbonden en/of ondernemingsraad (OR) moeten worden genomen. GMW advocaten treedt zowel op voor de ondernemer als de ondernemingsraad.

Belang van de ondernemingsraad

Het instellen van een ondernemingsraad is verplicht als uw bedrijf 50 of meer werknemers heeft. Als onderneming moet u de vorming van een OR stimuleren door uw medewerkers daarop te wijzen. Dit is óók in het belang van uw onderneming. Want als u ten onrechte geen ondernemingsraad heeft dan kan dit tot vertraging of zelfs weigering leiden van een ontslagaanvraag bij het UWV wegens reorganisatie, of het u moeilijker maken om arbeidsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen.

Adviesrecht

De OR mag over een groot aantal financieel-economische en bedrijfsorganisatorische voornemens van de ondernemer advies uitbrengen. Als ondernemer moet u de OR daarom tijdig van bijvoorbeeld een reorganisatie met gedwongen ontslagen op de hoogte stellen. Daarbij moet u de OR meedelen wat de redenen van bijvoorbeeld zo’n reorganisatie zijn, wat de te verwachten personele gevolgen daarvan zijn en welke maatregelen (zoals een sociaal plan) worden genomen. Vervolgens maakt u met de OR afspraken over de termijn waarop zij het advies moeten geven, over de kosten van eventuele deskundigen en over het aan de OR opleggen van geheimhouding over de voorgenomen besluitvorming

Instemmingsrecht

Daarnaast heeft de OR instemmingsrecht. De ondernemer moet instemming aan de OR vragen bij voorgenomen besluiten tot bijvoorbeeld wijziging van een bonusregeling of een pensioenregeling. Als de ondernemingsraad niet instemt met de door u als ondernemer gewenste invoering, wijziging of intrekking van een bepaalde regeling, dan kunt u de kantonrechter om zogeheten vervangende toestemming vragen om tóch de wijziging te kunnen doorvoeren.

Heeft u vragen over het instellen of functioneren van een ondernemingsraad of PVT, of het advies- en instemmingsrecht dan helpen de specialisten Medezeggenschap van GMW advocaten u graag.

Meer informatie over medezeggenschap vindt u hier:

 

Meer arbeidsrecht-gerelateerde informatie >

Op zoek naar een arbeidsrecht advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw arbeidsrecht kwesties. Onze advocaten staan zowel werkgevers als werknemers bij.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vindt u dit ook interessant

Respecteren van medezeggenschapsrechten

13 juni 2024

Respecteren van medezeggenschapsrechten

Ondernemingsraden procederen niet veel tegen de eigen bestuurder. In constructief gesprek proberen ondernemingsraad (OR) en de bestuurder, ondernemer, geschillen vaak op te lossen. Dat heeft vaak ook de voorkeur. Gaat dat echt niet meer, dan zijn er voor de OR meerdere rechtsingangen.

Lees meer

Lees meer over
Thuiswerken voorlopig geen recht

10 juni 2024

Thuiswerken voorlopig geen recht

De coronacrisis veranderde hoe organisa­ties over thuiswerken denken. Het leidde zelfs tot een wetsvoorstel; de Wet werken waar je wilt beoogde het voor werknemers en werkgevers makkelijker te maken om tot afspraken te komen over hybride werken.

Lees meer

Lees meer over
Vakantiedagen tijdens ziekte afboeken van saldo of niet

4 juni 2024

Vakantiedagen tijdens ziekte: afboeken van saldo of niet?

Een zieke werknemer bouwt op een normale wijze vakantie op. Maar moet een zieke werknemer ook altijd dagen opnemen als hij of zij op vakantie gaat?

Lees meer

Lees meer over
Hulp nodig bij een arbeidsconflict

23 mei 2024

Hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Heeft u te maken met een (dreigend) arbeidsconflict? Schakel op tijd hulp in voor advies. In elke werkomgeving kan een arbeidsconflict ontstaan. Meestal kan zo’n conflict onderling opgelost worden, soms is dit helaas niet mogelijk.

Lees meer

Lees meer over
Onderzoek bij ongewenst gedrag op de werkvloer

21 mei 2024

Onderzoek bij ongewenst gedrag op de werkvloer

Fysieke aanvallen, (seksuele) intimidatie, verbaal geweld, maar ook ongepaste op­merkingen: het is ongewenst gedrag op de werkvloer.

Lees meer

Lees meer over
Werkgeversaansprakelijkheid bij een burn-out

13 mei 2024

Werkgeversaansprakelijkheid bij een burn-out?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo ook op het werk: werkgeversaansprakelijkheid ligt al snel op de loer. Een te hoge werkdruk, inademing van gevaarlijke stoffen of fysieke overbelasting. Werknemers kunnen op verschillende manieren letsel oplopen tijdens werktijd. Wat nu als een werknemer u aansprakelijk stelt voor een burn-out?

Lees meer

Lees meer over
Ik wil mijn werknemer ontslaan, waar moet ik op letten

25 april 2024

Ik wil mijn werknemer ontslaan: waar moet ik op letten?

Ontslag van een werknemer is op grond van het Nederlandse arbeidsrecht niet zomaar toegestaan.

Lees meer

Lees meer over
Arbeidsconflict praktische tips voor werkgevers

18 april 2024

Arbeidsconflict? Praktische tips voor werkgevers

Soms kunnen de gemoederen hoog oplopen op de werkvloer. Een (dreigend) arbeidsconflict kan een zeer stressvolle situatie opleveren. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Hieronder enkele praktische tips over hoe werkgevers het beste met een arbeidsconflict om kunnen gaan.

Lees meer

Lees meer over
Grenzen aan meningsuiting in de arbeidsrelatie

11 april 2024

Grenzen aan meningsuiting in de arbeidsrelatie

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen, corona, de verkiezingsuitslag. Enkele voorbeelden van maatschappelijke kwesties die kunnen leiden tot heftige emoties van werknemers en stevige uitlatingen op de werkvloer en via social media.

Lees meer

Lees meer over