21 maart 2025
Webinar: Ontslag op staande voet
Praktische tips voor werkgevers & HR-professionals
Lees meer
Een reorganisatie is een complex proces.
Het is van groot belang dat dit proces goed verloopt zodat uw onderneming met succes de gewenste verandering kan doormaken. De arbeidsrechtspecialisten van GMW advocaten bieden hulp en begeleiding bij de aanpak van het reorganisatieproces. Wij doen dit vanuit arbeidsrechtelijk en medezeggenschapsrechtelijk perspectief en ook gericht op de gevolgen voor de werknemers.
Een bedrijf verandert voortdurend. Dit gebeurt onder invloed van economische ontwikkelingen, productvernieuwing, managementbesluiten. Verandering gaat vaak gepaard met wijziging van de organisatie: uw bedrijf wordt gereorganiseerd. Bijna altijd heeft een reorganisatie gevolgen voor de werknemers. Zij worden geconfronteerd met ontslag, wijziging van arbeidsvoorwaarden, een andere plaats in het organogram van het bedrijf. De werkgever krijgt te maken met de arbeidsrechtelijke aspecten die met reorganisatie verband houden:
GMW advocaten begeleidt bij het reorganisatieproces en leidt u door de verschillende fasen. Daarbij houdt GMW advocaten het beoogde doel van de reorganisatie steeds voor ogen. Op basis van jarenlange kennis van en ervaring met reorganisaties en alle arbeidsrechtelijke aspecten daarvan, zorgen de advocaten van GMW advocaten voor een zorgvuldig – en succesvol – reorganisatieproces. Neem bij vragen gerust contact met ons op.
GMW advocaten helpt u graag bij al uw arbeidsrecht kwesties. Onze advocaten staan zowel werkgevers als werknemers bij.
Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.
21 maart 2025
Webinar: Ontslag op staande voet
Praktische tips voor werkgevers & HR-professionals
Lees meer
20 maart 2025
Zeker geen goed werkgeverschap
Onlangs deed Rechtbank Amsterdam een uitspraak die inzicht geeft in de juiste procedure voor het ontbinden van een arbeidsovereenkomst. De uitspraak benadrukt de noodzaak voor werkgevers om zorgvuldig om te gaan met de gronden waarop zij ontbinding verzoeken.
Lees meer
24 februari 2025
Opdrachtgever of werkgever? Extern ondernemerschap telt volledig mee
Is een zzp’er, werknemer of opdrachtnemer? Een wereld van verschil qua rechtsbescherming, financiële en fiscale gevolgen.
Lees meer
13 februari 2025
Verplichtingen op grond van de Wet Melding Collectief Ontslag
Op basis van de Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO) bent u verplicht om ontslag van 20 of meer medewerkers binnen drie maanden te melden aan het UWV. In deze blog delen we enkele praktische tips.
Lees meer
30 januari 2025
Websurfen in de baas zijn tijd
Even een privé-appje beantwoorden, of snel even het nieuws checken tijdens werktijd: we doen het allemaal wel eens. Voor de werkgever in de zaak die het Hof Den Bosch eind 2024 voor zich kreeg, kon dit niet door de beugel en een ontslag op staande voet volgde. Niet terecht, zo oordeelde de kantonrechter én het Hof.
Lees meer
14 januari 2025
Arbeidsrecht in 2025
Tijd om te kijken welke nieuwe wet- en regelgeving gaat gelden op de werkvloer in 2025. Een kort overzicht, waarin wij ook verwerken welke wijzigingen (nog) niet in gaan gelden, maar waarbij het van belang is als ondernemer daarop te anticiperen.
Lees meer
7 januari 2025
Speelde chronische ziekte een rol?
Het is aan werkgevers om een tijdelijke arbeidsovereenkomst al dan niet te verlengen. De redenen voor het niet verlengen kunnen divers zijn: de werknemer past niet goed in het team, hij functioneert niet naar wens of er blijkt toch niet voldoende werk te zijn.
Lees meer
31 december 2024
Reorganisatie: selectie op kwaliteit mag
Hoe bepaalt de werkgever welke werknemer boventallig wordt bij een reorganisatie? Het afspiegelingsbeginsel ligt hierbij voordehand.
Lees meer
10 december 2024
Vakantie tijdens ziekte: is toestemming vereist?
Wat zijn de rechten en plichten van werknemers die tijdens ziekte op vakantie willen? In deze blog gaan we in op de wettelijke regels, de rol van de bedrijfsarts en de mogelijke gevolgen als een zieke werknemer zonder toestemming op vakantie gaat.
Lees meer