Onze sectie Familierecht is de grootste van Nederland. Onze advocaten hebben veel ervaring en zijn hoog gekwalificeerd. Wij beschikken bovendien over een groot netwerk van (familierecht) advocaten in andere landen.
Onze familierecht advocaten kunnen u helpen en adviseren bij echtscheidingen, het beëindigen van samenwonen, de verdeling van het vermogen, ouderlijk gezag, het berekenen van partneralimentatie en kinderalimentatie, erkenning en andere zaken die verwant zijn met het familierecht. Wij zijn betrokken en hebben oog voor de, vaak grote, financiële en emotionele belangen. Ons doel is om voor u de beste juridische en financiële resultaten te bereiken, door het geven van adviezen, door te procederen, via mediation of collaborative divorce (ook wel genoemd overlegscheiding). Uiteraard wordt ook goed gekeken naar de fiscale aspecten.
Onze inbreng bij het succesvol oplossen van complexe geschillen zorgt voor een mondiaal klantenbestand. De GMW familierecht advocaten behandelen echtscheidingen, daarmee verwante familiezaken en nalatenschappen.
Onze focus ligt altijd op succes: het bereiken van het beste resultaat voor onze cliënten.
GMW advocaten helpt u graag bij al uw familierecht kwesties. Onze advocaten hebben veel ervaring en zijn hoog gekwalificeerd. Neem gerust contact met ons op.
GMW advocaten helpt u graag bij al uw familierecht kwesties. Neem gerust contact met ons op.
Stel uw vraag via het formulier. U kunt ons ook direct bellen op:
+31 (0)70 3615048
"*" geeft vereiste velden aan
23 november 2023
Een vergoedingsrecht, wat betekent dat eigenlijk bij echtscheiding?
Vaak gaat het bij een echtscheiding over vergoedingsrechten. Maar wat is een vergoedingsrecht eigenlijk?
Lees meer
Lees meer over9 november 2023
Huwelijkse voorwaarden: het periodiek verrekenbeding
Een veel voorkomende bepaling in huwelijkse voorwaarden, is het zogeheten ‘periodiek verrekenbeding’.
Lees meer
Lees meer over10 oktober 2023
Betekent inkomensverlies hogere kinderalimentatie?
In sommige gevallen lijdt een ouder inkomensverlies, bijvoorbeeld door het niet kunnen vinden van een nieuwe baan. Op grond van de wet kan door dergelijke omstandigheden de hoogte van kinderalimentatie worden aangepast.
Lees meer
Lees meer over28 september 2023
Verlies hypotheekrente bij verdeling van de woning
Wanneer verdeling van de gemeenschappelijke woning aan de orde is (bijvoorbeeld bij echtscheiding of beëindigen van samenwoning), komt het vaak voor dat de ene partij de woning met hypotheek overneemt, en de ander op zoek gaat naar nieuwe woonruimte.
Lees meer
Lees meer over24 augustus 2023
Alimentatie voor een jong-meerderjarig kind
Moet u ook alimentatie betalen als uw kind meerderjarig is? En zo ja, hoe hoog is die alimentatie? In deze blog wordt kort ingegaan op de alimentatieverplichtingen van de ouders van jongvolwassenen.
Lees meer
Lees meer over3 augustus 2023
Heeft een donor recht op omgang met het kind?
Vooropgesteld hebben niet slechts de juridische ouders van een kind recht op omgang met het kind.
Lees meer
Lees meer over25 juli 2023
Geslachts- en voornaamswijziging
Wat zijn de mogelijkheden tot geslachts- en voornaamswijziging en wanneer moet u daarvoor naar de rechtbank? In deze blog worden de mogelijkheden hiertoe kort besproken.
Lees meer
Lees meer over29 juni 2023
Partneralimentatie en verdiencapaciteit
Na echtscheiding kunt u de verplichting hebben om partneralimentatie aan uw ex-echtgenoot te betalen of kunt u het recht hebben om een bijdrage te ontvangen.
Lees meer
Lees meer over15 juni 2023
Afkoop alimentatie
Na echtscheiding kan het zijn dat een van de partners een onderhoudsverplichting heeft in de vorm van kinderalimentatie of partneralimentatie. Vaak wordt de alimentatie door de ene ex-partner maandelijks aan de andere ex-partner overgemaakt. Het is ook mogelijk om de alimentatie in één keer aan de ex-partner over te maken (afkoop of lump sum).
Lees meer
Lees meer over